Home Nieuws Brein achter Nederlandse releasegroep gepakt

Brein achter Nederlandse releasegroep gepakt

Stichting BREIN heeft het laatste actieve lid van de Nederlandse
releasegroep DMT (Dutch Movie Theater) geïdentificeerd en met hem
geschikt. De grote uploader plaatste bijna dagelijks torrents op Kickass
Torrents en The Pirate Bay onder o.a. het alias ipod020. Het ging om
circa 5000 torrents met voornamelijk films en eBooks.
De uploader heeft zijn torrents inmiddels verwijderd en heeft het volgende bericht op zijn profiel staan:

“Illegaal up- en downloaden kost niet alleen de filmindustrie maar ook mij veel geld. Doe het niet. Ik heb met Stichting BREIN moeten schikken voor duizenden euro’s”

“Wij pakken steeds meer grote uploaders”, zegt BREIN directeur Tim Kuik. “Er zitten meer onderzoeken in de pijplijn en volgend jaar beginnen wij met een nog uitgebreidere aanpak waarbij we gebruik gaan maken van een software programma.” Zie ook http://www.anti-piracy.nl/nieuws.php?id=371

“Sommige uploaders doen net alsof het om een onschuldige hobby gaat terwijl ze grote schade veroorzaken en er door de illegale sites dik geld mee wordt verdiend. Als je tegen de lamp loopt, wordt het in elk geval een dure hobby”, aldus Kuik.

BREIN raadt gebruikers aan naar Thecontentmap.nl te gaan om te zien waar ze legaal aangeboden content kunnen vinden.

Update 10 december 2015: onder andere deze inbreukmakende uploader was begonnen met crowdfunding om zijn schikking met BREIN te betalen. In deze schikking van kosten was echter rekening gehouden met de draagkracht van de uploader en dat hij er geen inkomsten mee had verworven. BREIN beschouwt de crowdfunding als het alsnog inkomsten verwerven met de inbreuken. De uploaders hebben de oproep offline gehaald en betalen het opgehaalde bedrag aan BREIN bovenop het reeds afgesproken bedrag.