Home Nieuws Opvolger FTD stopt na sommatie BREIN

Opvolger FTD stopt na sommatie BREIN

Voor het einde van het jaar stuurde BREIN een sommatie met concept dagvaarding naar de eigenaren van Spotplanet en het daaraan verwante maar kleinere Piratesplanet. Spotplanet profileerde zich als opvolger van het eerder via een rechtszaak gesloten FTD, d.w.z. een plek om de beste illegale bestanden te vinden die op Usenet beschikbaar zijn.

Sites als deze brengen grote schade toe aan de investering in legale digitale platforms alsmede de creatie van entertainment content voor o.a. zulke platforms. Spotplanet was volgens de Alexa ranking de op 103 na populairste site van Nederland met naar eigen zeggen meer dan een miljoen pageviews per dag. Piratesplanet was weliswaar een stuk kleiner maar daarom niet minder illegaal.

De eigenaren hebben aangegeven de diensten te staken i.p.v het op een rechtszaak aan te laten komen. Piratesplanet overweegt naar eigen zeggen op een andere wijze door te gaan als vriendenclub. BREIN zal de ontwikkeling met interesse volgen en beraadt zich nog op eventuele schadevorderingen. Van de eigenaren wordt in elk geval een onthoudingsverklaring gevorderd.